25 Haziran 2015 Perşembe

Fransız [French] Bulldoglar Hakkında



Bizim minik oğlumuz Zeus'umuz bir French Bulldog yavrusu. Bu blogda zaten Fransız bulldoglara ve Zeus'a dair pek çok şeyi paylaşacağız. Peki nasıldır bu Fransız bulldoglar, genel özellikleri nelerdir öncelikle onlardan bahsedelim.




Fransız Bulldoglar, günümüzdeki popüler adıyla Frenchie'ler; orta boy diye tabir edebileceğimiz boylarda, vücuduna oranla biraz büyük bir kafaya sahip, kaslı mı yoksa tombul mu olduğuna karar veremeyeceğiniz sevimli bir vücudu olan,  oldukça sevecen ve hassas küçük köpeklerdir. Vücutlarındaki en belirgin özelliği, aynı zamanda İngiliz Bulldoglarından ayrılmasını sağlayan özelliklerden biri olan yarasa kulaklarıdır. Yumuşacık ve kısa tüylere sahiptirler ve az tüy dökerler. Gürültücü olmamaları sebebiyle de apartman hayatına son derece uygun köpeklerdir. 




Çok meraklıdırlar ve gördükleri yeni şeylere büyük bir ilgiyle yaklaşırlar. Coşkulu, canlı ve kesinlikle oldukça zekidirler. Oyun oynamaya ve sahibiyle vakit geçirmeye bayılırlar. Bulundukları ortamın ilgi odağı olmakta ve tüm gözleri üzerlerinde toplamakta ustadırlar. Serin ortamları tercih ederler, sıcak havalarda dışarı çıkarılmamalı ve susuz bırakılmamalıdırlar. Çocuklarla ve diğer köpeklerle de iyi anlaşan bu sevimli cinsle inatlaşmamalı ve güzellikle istediğinizi yaptırmayı bilmelisiniz. Çünkü bu küçük kabadayılar yeri geldiğinde oldukça inatçı olurlar ve evin küçük patronu olma yolunda emin adımlarla ilerlerler. 



Yeri geldiğinde horlamaları, küçük yaramazlıkları ve inatçılıklarıyla baş edebilirim diyorsanız; tüm sevimliliği, duygusallığı, oyunbazlığı, size sevgiyle bakan gözleriyle evinizdeki her bireyi kendine aşık edebilecek bu tatlı yaratıklar tam size göre! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets