29 Haziran 2015 Pazartesi

Yavrunuzun Evde İlk Günü - Ona Nasıl Davranmalısınız?

  


  Büyük bir heyecanla sevimli yavrunuzun eve geleceği günü beklediniz ve o gün nihayet geldi. Küçük oğlunuz veya kızınız yeni evine ilk adımını atmak üzere yolda. Sizin onu merak ettiğiniz gibi o da sizi ve yeni geldiği bu ortamı çok merak ediyor. Hatta annesi ve kardeşlerinden ilk kez ayrılacağı için stresli ve şaşkın. Peki biz bu ilk günü nasıl en iyi şekilde geçiririz?



 Öncelikle bilmeniz gereken şey, eve gelecek yavru köpeğinizin bir bebekten farkının olmadığıdır. Yani aynı hassasiyeti göstererek yavrunuz için hazırlık yapmalı ve yeni yuvasını ona uygun olacak şekilde hazırlamalısınız. Köpeğiniz yabancılık çekeceği için, kendini güvende hissedeceği ve benimseyeceği bir özel alana ihtiyaç duyar. Bu özel alanın olmazsa olmazlarından birisi yataktır. Yavrunuzun uyuyacağı ve siz olmadığınız zamanlarda da vaktini geçireceği rahat bir yatağının olması çok önemlidir. Yatağının yanına koyacağınız bir kaç oyuncak da sıkılmaması için fayda sağlayacaktır. Bir diğer ayrıntı da köpeğinizin ulaşacağı yere koyacağınız mama ve su kabıdır. Yavrunuz istediği zaman içebilmesi için her zaman taze su bulundurmalısınız. 

Tüm hazırlıklarınızı yaptınız ve sevimli dostunuz yuvasına ilk adımı attı. Yaşayacağı yeri tanıması için onu serbest bırakın. Ufaklık zaten zaman kaybetmeden yeni evini keşfe çıkacaktır. Ardından ailedeki diğer bireylerle tanışmasını sağlayın. Eğer evde küçük bir çocuk varsa, yavrunuzu hırpalamaması için takibi bırakmayın. 



 Siz de dahil ailedeki herkes evin yeni üyesiyle zaman geçirmek isteyecektir. Ancak unutulmamalıdır ki yavru köpekler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirirler. Sevmek için uykusundan uyandırmamalı ve rahatça kendi köşesinde dinlenmesine izin vermelisiniz. 

Yavru köpeğiniz ilk gece, hatta belki de ilk hafta geceleri ağlayacaktır. Bu yürek parçalayıcı olsa ve sizi üzse de kıyamayıp yatağınıza alır ve sizinle uyumasını sağlarsanız bu ileride aşılması zor bir alışkanlık olarak geri dönecektir. Biliyoruz o masum bakışlara dayanmak çok zor, ancak bu iradeyi göstermeniz sizin için ve köpeğiniz için daha verimli olacaktır.



Zeus'umuz evimize ilk geldiğinde biz de ilk gün o yanlışa düştük ve oğlumuzu kucağımızdan indirmedik. Sonuç, videodaki gibi sürekli kucağa alınmayı bekleyen bir Zeus. :) Neyse ki hatamızı ikinci günden fark ettik ve kucağımızda uyuyamayacağını, uyuması gereken yerin kendi yatağı olduğunu ona gösterdik. Kucağımıza almadığımızı gördüğünde ve yatağına yattığı zaman onu sevip okşadığımızda Zeus ikinci günden nerede yatması gerektiğini öğrendi ve geceleri ciyaklamayı bıraktı. Aynı iradeyi gösterdiğiniz zaman sizin için de her şey kolay olacaktır. 



 Bütün bu hususların yanında unutmamalısınız ki yavrunuz ilgi bekleyen ve sevgiye muhtaç küçük bir bebektir. Bu yüzden en önemlisi onu sevdiğinizi ona göstermeniz ve yeni yuvasında mutlu olacağını tavırlarınızla ona hissettirmenizdir. Frenchlerinizle nice mutlu günler dileriz! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets